Vóór 1 februari 2019 aanmelden voor POP-America

Maandag 28 januari 2019

Adressen die deel uit maken van POP-America en zich nog niet hebben aangemeld, krijgen tot 1 februari de tijd om zich als nog in te schrijven bij één van de dienstenaanbieders. De adressen die onderdeel uitmaken van het netwerkontwerp hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

Schrijft u zich later in dan wordt u niet meegenomen in de uitrol van POP-America en kunt u op einde van het project in aanmerking komen voor een na-aansluiting tegen meerkosten.


Deze deadline geldt alleen voor POP-America (America, Evertsoord, Kronenberg en Meterik). Voor POP-gebieden Sevenum, Grubbenvorst en Swolgen volgen nog informatiebijeenkomsten met inschrijfmogelijkheden.Donderdag 24 januari is de informatiebijeenkomst in de Torrekoel te Kronenberg druk bezocht. Ondanks de extra stoelen moesten helaas nog mensen staan. De aanwezigen kregen van Jeroen Achten voorzitter van BuitenGewoonBereikbaar uitleg over het proces vanaf de vraagbundeling in 2015 tot nu toe. Bart van Kouterik, uitvoerder bij aannemer Spitters nam de zaal mee in wat de mensen kunnen verwachten met betrekking tot de aanleg van glasvezel.

Na het beantwoorden van de algemene vragen konden de aanwezigen op de informatiemarkt terecht bij de dienstenaanbieders Plinq en TriNed, aannemer Spitters en het bestuur van BuitenGewoonBereikbaar voor individuele vragen. Verder was er de gelegenheid om zich in te schrijven bij één van de dienstenaanbieders.

Uit de verschillende vragen blijkt dat het voor sommige mensen niet geheel duidelijk dat BuitenGewoonBereikbaar zich focust op wit gebied. Wat wil zeggen adressen die alleen de beschikking hebben over een telefoonkabel.