Realisatie glasvezelnetwerk komt in zicht

Vrijdag 16 maart 2018

Vrijdag 16 maart jl. hebben het bestuur van BuitenGewoonBereikbaar, Intertec Consultancy en de aannemer Spitters het definitieve netwerk op hoofdlijnen vastgesteld. De komende weken wordt gewerkt aan de aanbestedingsovereenkomst welke als onderbouwing dient voor de garantstelling.


De afgelopen periode is er hard gewerkt, zijn keuzes gemaakt en zijn besluiten genomen om te komen tot een definitief plan voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Horst aan de Maas. “De offerte van de aannemer onderbouwt dat het financieel haalbaar en betaalbaar is.  Daar zijn we als bestuur van BGB natuurlijk blij mee.” aldus voorzitter Jeroen Achten.
 
Naast de overeenkomst met de aannemer, wordt op dit moment ook met de andere betrokken partijen gewerkt aan overeenkomsten. De gegevens van de aannemer vormen daarvoor een belangrijke basis. Alles bij elkaar dient als onderbouwing om aan te tonen dat er sprake is van een gezonde businesscase. Ben Donders, bestuurder BGB geeft aan; “Het ziet er allemaal goed en gedegen uit alleen gaat het niet zo snel als we zelf zouden willen.”
 
Huidige planning is eind eerste kwartaal, begin tweede kwartaal 2018 de voorbereidingen inclusief definitieve overeenkomst met de aannemer af te ronden. In het tweede kwartaal 2018 wordt de businesscase gedeeld met de gemeente en verzocht om garantstelling definitief te maken. De garantstelling is noodzakelijk voor de financiering en het kunnen doorgaan van het project. Vervolgens werkt de aannemer de definitieve planning uit met als streven om na de zomervakantie 2018 te starten met de (graaf-)werkzaamheden. Eind 2018 zouden de eerste deelnemers gebruik moeten kunnen maken van snel internet.