Ik wil graag kiezen voor bijvoorbeeld KPN of Ziggo. Waarom kan dat niet op het glasvezelnetwerk van BuitenGewoonBereikbaar?

Donderdag 11 maart 2021
Het gemiddelde adres aangesloten op het glasvezelnetwerk van BuitenGewoonBereikbaar neemt nu één jaar diensten af van de provider TriNed of Plinq. Van enkele adressen heeft BuitenGewoonBereikbaar de vraag gekregen of het mogelijk is een andere provider te kiezen.
 
Het glasvezelnetwerk van BuitenGewoonBereikbaar is een open netwerk. Iedere provider mag onder dezelfde voorwaarden diensten aanbieden op het glasvezelnetwerk. Vooralsnog zijn TriNed en Plinq actief. Nieuwe providers zijn welkom en juicht BuitenGewoonBereikbaar van harte toe.
 
KPN en Ziggo hebben ervoor gekozen (nog) niet te willen leveren op het glasvezelnetwerk van BuitenGewoonBereikbaar. Dit doen ze alleen op netwerken waar ze zelf eigenaar van zijn. Beide partijen zijn in het verleden gevraagd om een glasvezelnetwerk in het buitengebied aan te leggen maar hadden geen interesse. Als BuitenGewoonBereikbaar, (een stichting zonder winstoogmerk en bestuurd door vrijwilligers stichting), niet haar nek had uitgestoken lag er nu nog steeds geen glasvezelnetwerk in het buitengebied.
 
Hoe zeer BuitenGewoonBereikbaar ook steeds weer toejuicht dat meerdere providers hun diensten aanbieden via het open glasvezelnetwerk, vooralsnog zijn er geen andere partijen die interesse hebben. Wij verwachten echter dat dit een kwestie is van tijd, en dat er in de nabije toekomst ook deze (grote) aanbieders tot de conclusie komen dat ze daarmee een deel van de markt anders niet kunnen bedienen.
 
Overstappen naar een ander provider kan op dit moment enkel tussen de huidige aanbieders TriNed of Plinq.