Verkoop glasvezelnetwerk BuitenGewoonBereikbaar

Donderdag 01 september 2022

Verkoop glasvezelnetwerk BuitenGewoonBereikbaar

 
Per 1 september 2022 is DELTA Fiber Netwerk B.V. de nieuwe eigenaar van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeente Horst aan de Maas welke is aangelegd en werd beheerd door de Stichting BuitenGewoonBereikbaar (BGB)
 
Het bestuur kijkt met trots terug op de realisatie en exploitatie van het glasvezelnetwerk. “We hebben echter niet stilgezeten, goed geluisterd naar de feedback van de gebruikers in het buitengebied en nagedacht over de toekomst” zegt Jeroen Achten, voorzitter van stichting BGB.
 
Een veel gestelde vraag was of het aanbod van internetserviceproviders kan worden uitgebreid. Hiermee is BuitenGewoonBereikbaar in 2020 direct aan de slag gegaan maar dit bleek nog niet zo eenvoudig.
 
Om klanten ook in de toekomst te kunnen blijven voorzien van een kwalitatief en up-to-date glasvezelnetwerk acht het stichtingsbestuur een professionele aansturing en organisatie nodig.
Daarbij hoort ook de financiële slagkracht om de noodzakelijke investeringen te kunnen doen, en weerstand te kunnen bieden aan een snel veranderende en concurrerende telecommunicatiemarkt.
 
“In DELTA Fiber Netwerk B.V. hebben we de partij gevonden die invulling geeft aan beide uitdagingen.” geeft Jeroen Achten aan. Het aantal internetserviceproviders wordt uitgebreid, de continuïteit en doorontwikkeling voor de toekomst is geborgd. Verder worden de clusters waarvoor stichting BGB bij aanleg onvoldoende middelen had, bij voldoende animo alsnog aangesloten.
 
De overname heeft geen invloed op de tarieven voor internet, televisie en telefonie van de huidige providers. Op korte termijn ontvangen de adressen die onderdeel uitmaken van het glasvezelnetwerk meer informatie vanuit DELTA Fiber Netwerk B.V.