65% van buitengebied wil glasvezel

Maandag 01 februari 2016

1 februari 2016 - De werkgroep BuitenGewoonBereikbaar heeft de vraagbundeling succesvol afgerond. Meer dan 65% van de inwoners van het buitengebied stappen over op glasvezel zodra het is aangelegd.

Wat er twee jaar geleden uitzag als onmogelijk is nu heel dichtbij gekomen: glasvezel in het buitengebied van Horst aan de Maas. ‘Nu meer dan 65% ja heeft gezegd tegen glasvezel kan de financiering aangevraagd worden’, vertelt voorzitter van de werkgroep Jeroen Achten. ‘Na opschoning van het basisbestand van 1638 adressen bleven uiteindelijk 1286 adressen over. Hiervan hebben zich er 906 ingeschreven die we kunnen aansluiten. Van de circa overige 218 inschrijvingen gaan we dit de komende weken bekijken’, legt Achten uit.
 
Financiering
‘De volgende stap die we nu nemen is de financiering. Met provincie en banken hebben we in het voortraject al gesproken. Nu we ‘harde contracten’ met de inwoners hebben, kunnen we de concrete aanvraag indienen’, aldus Achten.
Inwoners van het buitengebied kunnen zich nog inschrijven voor glasvezel. De éénmalige eigenbijdrage bedraagt nu - tot de aannemer is geselecteerd in september - € 500,-. Daarna gelden de werkelijke aansluitkosten.