Groen licht voor uitbreiding glasvezelnetwerk Horst aan de Maas

Vrijdag 07 juli 2023
De afgelopen periode heeft DELTA Netwerk in samenwerking met BuitenGewoonBereikbaar via een uitgebreide campagne geïnventariseerd welke behoefte er is aan glasvezel op de geselecteerde  bedrijventerreinen Berghem en Hagelkruis en de panden rondom Over de Beek, Ulfterhoek en de Venloseweg. Het aantal aanmeldingen is voldoende om glasvezel aan te kunnen leggen.

Snel glasvezelinternet
Dit betekent dat de ondernemers en bewoners op de geselecteerde adressen binnenkort kunnen profiteren van de voordelen van snel glasvezelinternet. Zij ontvangen binnenkort meer informatie over de planning van de graafwerkzaamheden. Bij vragen kunnen zij terecht op de website deltanetwerk.nl/horstaandemaas of kunnen ze contact opnemen met DELTA Netwerk via 088 – 63 800 88.

Uitbreiding bestaand netwerk
BuitenGewoonBereikbaar heeft op 1 september 2022 het al reeds aangelegde glasvezelnetwerk in het buitengebied van Horst aan de Maas overgedragen aan DELTA Netwerk. Het uitgangspunt was dat de gebieden waarvoor bij eerdere aanleg onvoldoende middelen waren, bij voldoende animo alsnog worden aangesloten. Nu meer dan de helft van de ondernemers en bewoners een abonnement heeft afgesloten is deze belofte nagekomen.

Voordelige prijs
“In 2015 zijn we samen met de inwoners gestart met het initiatief om glasvezel gerealiseerd te krijgen in Horst aan de Maas. We zijn blij dat het netwerk nu kan worden afgebouwd en er meer telecomaanbieders op het netwerk kunnen komen. Zo kunnen de ondernemers en bewoners profiteren van supersnel internet voor een voordelige prijs.”
Jeroen Achten, voorzitter BuitenGewoonBereikbaar

Over DELTA Netwerk
DELTA Netwerk legt door heel Nederland glasvezelnetwerken aan en is onderdeel van DELTA Fiber, een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber is in alle provincies aanwezig en inmiddels hebben al meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven toegang tot de nieuwste generatie glasvezel. Het komende jaar bereikt het netwerk zo’n anderhalf miljoen adressen en DELTA Fiber heeft de ambitie om door te groeien naar 2 miljoen huizen en bedrijven in 2024. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak en er werken ruim 1.200 medewerkers. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie.