Activatie POP-gebied America vertraagd

Donderdag 17 oktober 2019

De aanleg van de koppeling tussen het netwerk van BuitenGewoonBereikbaar en de internetproviders is vertraagd. Zonder de koppeling is signaallevering vooralsnog niet mogelijk en kunnen er geen internetdiensten worden geleverd. 

Begin oktober zijn de eerste huisaansluitingen in POP-gebied America volgens planning gerealiseerd. Vervolgens zouden ca. 4-5 weken later de eerste adressen gebruik moeten kunnen maken van internet, televisie en telefonie via glasvezel.

Door de vertraging in de signaallevering wordt de planning van acticatie in POP-gebied America niet gehaald. De samenwerkende partijen doen hun best om nog vóór de kerstdagen van 2019 het glasvezelnetwerk geactiveerd te hebben, zodat de adressen in POP-gebied America volledig kunnen genieten van de capaciteit en snelheid van de glasvezelaansluiting.

De vertraging van de signaallevering heeft vooralsnog geen invloed op de activatie van de overige POP-gebieden. Zodra concreet is wanneer de signaallevering beschikbaar is zal BuitenGewoonBereikbaar dit bekend maken via haar website en facebookpagina.