Stichting BuitenGewoonBereikbaar opgericht

Vrijdag 24 februari 2017

 Het bestuur van BGB bestaat uit: (vlnr) Ben Donders, Kronenberg secretaris. Tristan Smits, Sevenum  penningmeester. Jeroen Achten, Grubbenvorst voorzitter. Leon Coenders, Grubbenvorst bestuurslid.
 
Horst 24 februari 2017 - Eind januari heeft het college van B&W van gemeente Horst aan de Maas groen licht gegeven voor de oprichting van stichting BGB met haar bestuurders. De stichting is druk bezig met de aanbestedingsdocumenten. Om het risico van ongeoorloofde staatsteun in verband met de garantstelling door de gemeente te voorkomen is gekozen voor een openbare aanbesteding. Deze procedure kost zowel in de voorbereiding als in de afhandeling meer tijd dan niet-openbaar aanbesteden.
Het bestuur van BGB zou liever gisteren als over enkele maanden willen starten maar zorgvuldigheid is gewenst. Het gaat namelijk om investering van enkele miljoenen euro’s.
BGB realiseert zich dat het geduld van de deelnemers op de proef wordt gesteld. Maar belangrijkste is dat er glasvezel komt en daar hebben we nog steeds het volste vertrouwen in en werken we hard aan.
 
 Namens het bestuur van stichting BuitenGewoonBereikbaar,
 Jeroen Achten